Newsletter nr. 56 – Mei 2011

Newsletter header

Beste vaarvrinden, dear members,


Attentie: Stavoren wordt
Hindeloopen
!
Juist in het weekend van 2 juli 2011 viert het IFKS haar 30-jarig bestaan en ligt de gemeentehaven vol met skûtsjes. Bovendien viert Stavoren haar 950-jarig bestaan. We kunnen er dus niet terecht en wijken daarom uit naar een nog mooiere locatie, te weten Hindeloopen. Met havenmeester Hoekstra hebben we inmiddels afgesproken dat we de vrijdagavond en zaterdagavond een prachtige plek krijgen pal naast het eeuwenoudje sluisje. Er is voor 10 schepen gereserveerd (inclusief Ida’s Dieuwertje). Mocht je de vrijdagmiddag eerder binnenlopen dan wij, vraag dan aan Hoekstra om de gereserveerde steigers met codenaam Avalon, dat zal bij hem het juiste lichtje doen branden. Dirk, wil je zorgen dat Sayonara tijdig (liefst de vrijdagavond) in Hindeloopen is? Je bent de grootste en zal daarom een walplek krijgen om vervolgens te kunnen stapelen. Het haventje van Hindeloopen heeft een beperkte capaciteit en het is er altijd gezellig druk, vandaar graag op tijd aanwezig!  In tegenstelling tot eerdere plannen en berichtgeving in dezen is dus nu besloten te verzamelen en na de zeilerij op de zaterdagmiddag ook weer terug te komen in Hindeloopen.


Bijzondere schepen en mensen treffen elkaar
Vanaf 1948 tot pakweg de zeventiger jaren zijn in totaal slechts 41 Gunning-jachten op de Valentijnwerf te Langeraar gebouwd en te water gelaten, waarvan 8 van de Alcyone I klasse, 17 van de Alcyone II klasse en 16 van de Cormorant klasse.
Ruim een derde van deze Gunningvloot ligt ergens in het (verre) buitenland, waarbij overigens voor het lot van een aantal ernstig wordt gevreesd. Van 11 jachten is nog steeds niet achterhaald waar deze zich thans bevinden en wie de huidige eigenaren zijn. Daarnaast zijn 7 schepen in restauratie dan wel niet meer in de vaart vanwege verkoopplannen of andere moverende redenen. Dit verklaard het beperkt aantal (mogelijke) deelnemers aan de Summermeeting in de afgelopen jaren. Zulks in tegenstelling tot de eind zestiger en begin zeventiger jaren, waarbij soms wel met 20 schepen aan de zomerreünies werd deelgenomen. Die tijden zijn evenwel voorbij.
Het bestuur van de Alcyone Circle is niettemin al een paar jaar ijverende om het ons bekende eigenarenbestand in Nederland te bewegen de Summermeeting te ervaren. Gestaag zien we steeds meer animo ontstaan onder de nieuwkomers c.q. nieuwe eigenaren om deel te nemen aan dit gezellige en ongedwongen weekend.
Het is dan ook zeer verheugend te kunnen melden, dat dit jaar 11 schepen in het pittoreske haventje van het schilderachtige Hindeloopen present zullen zijn.


Deelnemers Summermeeting weekend zaterdag 2 juli 2011

1. Avalon Arjen en Rienkje van Boekel met opstappers
2. Vita Nova Familie van ‘t Hull en opstappers
3. Sayonara Dirk en Marieken van Slooten met opstappers
4. Woest maar kalm Bert en Janneke Glazenburg
5. Meermin Wiet Schwartz en opstapper
6. Harmonie Klaus en Elgin Gerdts met opstappers
7. Adriana van Texel Peter Hoogenberk met opstappers
8. Zeekoet-II Frans en Annemarie Kemme
9. Marmara Dirk-Jan en Renske Schenk
10. Margaretha Selma en Willem Ohrtmann
11. Alcyone Edgar en Angel Meijnen
12. Dieuwertje Ida Scheltema
13. Vrouwezand Marco en Maria Eichhorn     komen zonder schip
14. Spurwing Eke en Marjan van der Zee     komen zonder schip

 

Programma

Vrijdagavond Binnenlopen van de Gunningjachten in de gemeentelijke have van Hindeloopen
Zaterdag Palaver 10.30 uur aan boord moederschip Sayonara
Rond 13.00 uur zeiltocht op het IJsselmeer
Rond 18.30 uur Buffet in restaurant ‘t Kalkoentje met uitreiking Alcyone Circle bokaal
Zondag Rond 10.30 ankeren en koffie, einde Summermeeting


Opgave aantal disgenoten voor het Captainsdinner (buffetstijl)
Graag per omgaande jullie definitieve opgave per schip met het aantal eters.
Dit in verband met een tijdige reservering. Wijzigingen kunnen tot 2 dagen voor het weekend nog worden doorgegeven. Daarna zitten we financieel vast aan het aantal opgemelde reserveringen.

 

 

We zien er naar uit jullie allen dan gezond en wel te ontmoeten in een zonnig Hindeloopen met een lopend windje op alle koersen!

 

Met vriendelijke groet,
Arjen van Boekel en Joost van ’t Hull
Board Alcyone Circle