Newsletter nr. 58-III – June 18th, 2012

Newsletter header

Summermeeting Hindeloopen, final set-up

Algemene info/progamma
De meeste jachten zullen in de loop van vrijdagavond 29 juni arriveren. Lukt dat niet zorg dan dat je de zaterdagochtend 30 juni voor 10.00 uur afmeert in het oude haventje van Hindeloopen. Havenmeester Hoekstra heeft voor ons een steiger nabij het sluisje gereserveerd. Het palaver is zaterdagochtend om 10.00 uur aan boord van ons moederschip Sayonara. Er worden 12 Gunningjachten en rond de 40 gasten verwacht. De jaarbijdrage 2012 Alcyone Circle bedraagt € 20 en kan ter plekke aan Arjen worden voldaan. Ook dit keer is er voor al de deelnemers een welkome attentie. Het havengeld dient per schip te worden afgerekend met de havenmeester.
Om 12.30 uur zeilen we met de Gunning-vloot een fraaie baan op het IJsselmeer en keren zo rond 16.30 uur weer terug in de haven: meer info volgt tijdens het palaver.
Het uitgebreide Frysk-buffet (warme en koude, vis -en vleesgerechten met ijs na ) op de zaterdagavond staat voor ons gereed om 19.00 uur in de eetzaal van Hotel de Stadsboerderij. Het meergangen buffet kost rond de € 25 p.p. excl. drankjes en kan aldaar met het verstrekte verbruikskaartje worden afgerekend. Er is nu geboekt voor 35 personen, dat alleen nog voor a.s. zaterdag 23 juni is te wijzigen!!!
Die avond zal ondermeer de fraaie kristallen Alcyone Circle bokaal worden uitgereikt (wisselprijs, thans in bezit van de familie Gerdts uit Cuxhaven).
De zondag staat in het teken van vrijheid, dus doe vooral wat je/jullie in gedachten hebben. Er kan nog geankerd worden, maar tijdig huiswaarts kan evenzo!

Bijzonderheden
◘ De Cormorant L77 genaamd ‘de Stole Gloom’ (ex ‘Joost’) van de nieuwe eigenaar Marnix Koppenaal uit Amsterdam, viert in 2012 haar 50-jarig bestaan.
Het betreft de eerste Cormorant (uit de reeks van 16 die er in totaliteit zouden worden gebouwd) die in 1962 op de Valentijnwerf te Langeraar naar ontwerp van Max Gunning is gebouwd. Welkom Marnix bij de Circle!
◘ De Alcyone II L105 genaamd ‘Adriana van Texel’ van onze onverschrokken schipper Peter Hoogenberk, viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Note: Als noviteit zal Peter ons tijdens het weekend zijn tweede zwaard demonstreren, die hij zeer recent heeft ontworpen en laten inbouwen om de loefgierigheid te temmen.

Gunningjacht als varende monument
Zo langzamerhand kent de Gunningvloot al heel wat varende monumenten!
In dat verband wijzen we je op de mogelijkheid om ingeval je Gunningjacht ouder is dan 50 jaar, deze te laten registreren in de ‘Schepenlijst Historische Casco’s aangezien het Gunningjacht ons inziens voldoet aan de algemene criteria voor opname in het Nationaal Register Varende Monumenten van de Stichting FONV te Amsterdam. Van de Gunningvloot zouden 12 schepen deze status kunnen aanvragen. Graag blijft het bestuur op de hoogte van het verloop van aanvragen.

Deelnemers Summermeeting 2012 aantal dinergasten
1. Adriana van Texel familie Hoogenberk 4
2. Alcyone Edgar & Angel Meijnen 2
3. Avalon Arjen & Rienkje van Boekel 2
4. Geertruida Jasper Key & Bianca Sanders 2
5. Harmonie familie Gerdts, uit Cuxhaven! 4
6. Margaretha familie Ohrtmann 2
7. Marmara Dirk Jan Schenk & Renske van Driel 2
8. Sayonara familie van Slooten 3
9. Vita Nova familie van ’t Hull 4
10. Vrijheid Niek Teijken & Wies Fermie 2
11. Woest maar kalm Bert Glazenburg c.s. 2
12. Zeekoet II Frans & Annemarie Kemme 2

Note: Wim&Leny Pieterse (ex Eenhoorn), Ida van der Veld (ex Geertruida) en Hiebo Remmers (ex Vrouwezand) nemen ook deel aan het Alcyone-Buffet. En wellicht dat Hans Krijnen die zaterdag nog langskomt om alvast wat sfeer te proeven: het lukt hem dit jaar niet met zijn pas verworven Eenhoorn aanwezig te zijn.

Met vriendelijke vaargroet,
Arjen van Boekel & Joost van ’t Hull, bestuur Alcyone Circle