36 ft. ALCYONE II L 105 ADRIANA VAN TEXEL: rock bottom price € 20.000

Door het overlijden van Ir. Peter Hoogenberk -scheepsbouwkundig ingenieur en markant member van de Alcyone Circle- moet zijn stoere midzwaard paviljoenjacht nu met pijn in het hart door de familie worden verkocht.
Peter was verrukt van het Gunning-ontwerp en heeft haar in de afgelopen jaren tot vlak voor zijn dood met passie en liefde gerestaureerd, kosten nog moeite sparende.
Het schip is uitgerust met een praktisch nieuwe 4 cilinder 60 pk dieselmotor, centrale verwarming, dieptemeter, GPS, Marifoon, Navtex en Radar.
Mast en tuigage zijn in goede staat.
Kortgeleden is het teakdek opnieuw gerubberd en opgeschuurd.
Scheepsbouwer Haiko van der Werff heeft in opdracht van Peter recentelijk nog een aantal zwakke plekken in de kimmen vervangen en de zwaardkast en het midzwaard volledig vernieuwd. Het jacht is toe aan een frisse nieuwe verflaag en anti-fouling.
Peter Hoogenberk is met zijn Gunning-jacht onder meer naar Noorwegen gezeild en roemde haar prettige zeegang. Door het ophaalbaar roer en midzwaard is het jacht geschikt voor de kustwateren, het IJsselmeer en de binnenwateren en kan uitstekend worden drooggevallen zodat het tevens een comfortabel zeilschip is voor de Nederlandse, Duitse en Deense Wadden.
De Adriana van Texel staat door het plotselinge overlijden van Peter op de wal in Drachten. Een buitenkans voor de ware liefhebber die op zoek is naar een degelijk stalen hybride zeiljacht met een zee van ruimte onderdeks.
Voor alle details en haar historie; zie het boek Alcyone Odyssee, te koop via onze website.
Voor meer info over het Gunning-jacht: Alice Hoogenberk, mobiel 06-33800519.

1 item(s)